15-годишният Адам Кадиров за месец и половина получи множество награди от

...
15-годишният Адам Кадиров за месец и половина получи множество награди от
Коментари Харесай

Престолонаследникът на Чечения - 15-годишният Адам Кадиров

15-годишният Адам Кадиров за месец и половина получи множество награди от прилежащите на Чечения републики, както и длъжността шеф на отдела по сигурността на чеченския водач, т.е. на татко си Рамзан Кадиров. Всичко това стана, откакто в интернет излезе видео, в което Адам Кадиров нанася побой на намиращия се в арест в Грозни Никита Журавел - 19-годишен гражданин на Волгоград, преследван от чеченските управляващи за акция по изгарянето на Корана. 19-годишният Журавел бе задържан от полицията в родния си град в Русия, след което бе предаден на чеченските сътрудници.

Защо на сина на Кадиров се обръща внимание тъкмо в този момент

Побоят над Журавел и появяването на видеото в интернет съответстват с общата логичност за показване на наследника, счита политологът Николай Петров. Той напомня, че видеото е било оповестено на 25-и септември, а на идващия ден Рамзан Кадиров е бил на приема на съветския президент.

" Това наподобява по този начин, сякаш Кадиров показва наследника си и навреме го показва на Путин, след което получава някакви знаци за приемането на Адам като правоприемник от ислямските републики ", споделя Петров. Експертът обаче не изключва вероятността Кадиров да подражава на Пригожин - да основава заблуда за " двойно дъно ": когато докрая не е напълно ясно какво му е разрешено и от кое място стартира неговото безчинство.

Имайки поради, че Адам Кадиров е на 15 години, не може да се счита, че той е най-хубавият правоприемник на татко си, счита журналистът Григорий Шведев. " Събитията сега са извънредно непредсказаеми - за два-три месеца може да се промени всичко, а той има още три години, до момента в който стане пълновръстен. "

Според Шведев, огромният брой награди и голямото внимание, което се оказва на Адам обратно на чеченската традиция децата да не бъдат хвалени, приказва повече за психическата контузия на Рамзан Кадиров - той се пробва да коменсира това, което не е получил от татко си. Затова периодичен ще се появяват вести за премиите на децата му, които нямат безусловно надълбоко политическо значение, уверен е Шведев.

Кадиров си готви правоприемник?

Ибрахим Янгулбаев, който е наследник на някогашен арбитър от Върховния съд на Чечения, си спомня, че за Адам Кадиров се е заговорило за първи път след неговото присъединяване на деветгодишна възраст в шампионат по битка в Грозни, където го оповестили за победител, въпреки да било " тъкмо противоположното ".

Адам получава повече внимание и лесни победи от другите деца на Кадиров, отбелязва Янгулбаев. " Наследниците се приготвят овреме и последователно. Вижте профилите на Адам в обществените мрежи - вижте по какъв начин го ухажват там. " По думите на Янгулбаев, в централния офис на една от най-големите строителни компании в Грозни, за която се счита, че напълно е под контрола на фамилията на Кадиров, на стената виси фотография на Адам - това може да се види в Инстаграм. " Даже в Чечения е мъчно да си представим, че предприемач ще закачи на стената фотографията на непознато дете ", акцентира Янгулбаев. Той допуска, че тези атрибути са " завещание за бъдещия правоприемник ".

Когото и да готви за собствен правоприемник Кадиров обаче, неговият проект няма особена вероятност, счита Николай Петров. " Всичко зависи от това кой ще е в Кремъл: на 15-годишния юноша през днешния ден му е елементарно да се възприема като престолонаследник с неговия жив, безсърдечен и мощен татко. Но е мъчно да си представим, че той ще има задоволително воля, мощ и лични запаси да удържи властта. "

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР